26.03.2007

I den litt stille uken

Kvinneavdelingen har begynt nedtellingen til den skikkelig stille uken. Mens huset står på hodet i frustrasjon over manglende omsorg sitter bestyrerinnen i fredelig kontemplasjon med en ukes oppsamlet aviser og tidsskrift. Og hvilken samling godbiter som serveres med trykksverte og pixler. En sann nytelse for en som elsker ord og språk - og ordspråk.

"Alle kors har en hake, også tankekorset".. sitatet finnes i et forgangent nr av Klassekampen i en tankevekkende artikkel om Ol i 1936. Artikkelforfatteren minner om at mens enkelte krefter i USA ønsket boykott av OL på grunn av Hitlers noget undertrykkende politikk ovenfor jødene, ja så var det ganske få amerikanske idrettsforbund som tillot svarte utøvere å kjempe sammen med hvite.

Women who seek to be equal to men lack ambition.
Den pågående hetsen mot potensielle kvinnelige ledere i norske bedrifter og organisasjoner har bidratt med mange morsomme kors med haker. Fra påstander om at kvinner ikke har noe i styreverv å gjøre fordi de mangler erfaring fra styreverv er en av de bedre. Alle menn er som vi vet født med den erfaringen.

Like god er alfa-hannen Aarebrots påstand om at kvinner ikke kan være ledere i bedrifter der det ikke er kvinner 'på gølvet'. Neivisst, ut med flertallet av menn i sykehusstyrer, barnehage- og skolestyrer. "Kvinner vil ikke ta drittjobbene" sier Aarebrot, og dermed kan de heller ikke kreve lederjobber. Hm nei, ingen kvinner vil ha drittjobber. Det er ikke drittjobb kvinner gjør på syke- og pleiehjem med tunge løft, bleieskift på voksne mennesker, mating av gamle og syke som spytter og slår. Kremjobb det, med smittefarlig avfall, blod og gørr. Smusstillegg får de selvfølgelig ikke ettersom jobben er så kjempegodt betalt, i motsetning til sveiserne i Aker som smusses ned til hundre kroner mer i timen, pluss smusstillegg. På samme måte som stuepikene på de fine hotellene mesker seg i spy, sæd, piss og dritfulle gjester de må være høflige mot, selvfølgelig kjempegodt betalte kremjobber det. Men som de syterne kvinner er så hører vi stadig at de klager over vondt i skuldre og rygg, pysene. Skulle prøvd å være sveiser i Aker de.


Fram for det opplyste manneveldet. Av kjærlighet til folket på gølvet.

20.03.2007

Jeg anerkjenner

Palestina! Jeg, du og alle andre i fjord- og fjellheimen. Støre du er ikke så verst innimellom, og i dag var du skikkelig tøff. På nippet til å beundre deg i dag.
Norge tåler å stå alene sa han på min dagsrevy - noen andre som hørte det? Det skal vi jammen huske neste gang han argumenterer med at Norge IKKE kan foreta seg noe alene.
Jeg lurer på om jeg noen gang har anerkjent staten Israel. Jeg kan riktignok ikke huske det, men skulle jeg ha gjort det på en dårlig dag, er det da forsent å trekke anerkjennelsen tilbake tro?

Så nå furter hun gale israelambassadedama igjen. "jeg vil ikke være venner med deg når du er venner med Palestina". furt furt. "Jeg vil ikke komme ut av huset mitt" furt. "Jeg vil ikke leke med Raymond". furt furt. "Du får ikke leke på min kjellerlem." Herlig.
Shomratrat.

19.03.2007

Oppi fjellet

var det friskt og lett... men det er til å holde ut. Hva som ikke er til å holde ut er at det er friskt og grusomt tungt her nede i byen. Ikke før har man sett toppen på buskene i hagen under den gamle snøen så laver det ned med nye kilometre kvitt ondskap. Nei, det er vel ikke tvil om at snø ikke er blant favorittene i kvinneavdelingen. I likhet med egofokuserte "kunstnere" hvis eneste kunst er å få multimediaoppslag, journalister som ikke stopper når de lukter blod, politikere med hjerne som en fjert, naboer som hensynsløst tramper på min lille skrantne rododendron som sover sin søte søvn under snøen.. og mange andre, er snøstorm i midten av mars mer enn jeg kan holde ut!

Takk og lov for hageprogrammene på BBC, og bilder på svensk tv fra Skåne.

12.03.2007

Valgfrihet

Valgfrihet.. før var det et positivt ord, betydde at man kunne velge. I dag, for meg, er valgfrihet friheten til å slippe å velge.
Jeg VIL ikke velge strømleverandør, bank, tv-leverandør, etc etc etc i det uendelige. Hvorfor kan ikke alle ha rett tid bra pris, gode tilbud, uten å måtte undersøke opp og ned hva fire hundre leverandører påstår at de kan levere som er så mye bedre enn alle andre? Hvorfor skal bare de som har tid til overs, eller penger til å betale 'konsulenter' (ugh), ha mulighet til å grave fram gode tilbud, de beste rentene, det beste vaskeprogrammet for ulike typer flekker?!?!? JEG VIL IKKE VELGE! Jeg krever å få det beste tilbudet uansett hvem jeg forholder meg til! Det spiller ikke noen rolle for meg om jeg kan velge mellom gul og grønn mobilleverandør, bare den virker. Jeg vil ikke velge mellom sykkelstativ og takgrind på mobilen min! Jeg vil ringe og sende sms, billig, raskt og enkelt. Når kommer reklamen: DU SLIPPER Å VELGE! Den skal jeg velge.

08.03.2007

London's burning


4.-8.mars - innskutt vår
Det er til å få magesår av, å komme fra grønne plener, påskeliljer, krokus og magnolia i knopp, til en meter snø i hagen, sørpe og søle, støvletter og votter. Jeg syns været skulle vært mer rettferdig fordelt jeg, akkurat som andre goder.
Hva er det forresten med disse britene, hvorfor er de så hjertegode og høflige selv om de overstrømmes av turister som stimer inn i gatene deres, som glemmer å gå av bussen før den kjører inn i garasjen, som må telle alle mynter fire ganger og like vel ikke klarer å finne det korrekte beløpet. I løpet av en dag i London ble jeg spurt fire ganger om jeg trengte hjelp. Are you lost? Om man er lost eller found, hjelp får man i London. Hvor ofte skjer det at noen i Oslo spør en om man trenger hjelp til å finne noe? Hvor ofte hører man 'sorry' eller 'unnskyld' når man kolliderer med noen i gater og butikker? London's burning, definitivt. Og dessuten: det er fremdeles salg på sko i London....



Victoria.
Britiske puber er i ferd med å forberede sunnhetens tyranni. Røyeforbudet selvsagt. Stakkars den gamle damen som satt i ørelappstolen i hjørnet på puben The George i Colchester i Essex. Hun sov, med langt grått hår rundt ansiktet, rynkete som en sviske. Kanskje våknet hun av røyksuget, for plutselig åpnet hun øynene, tok fram sigarettene og lente seg tilfreds framover i stolen med sin tente sigarett. Og Laura, også hun gammel og rynkete og nettopp operert for brystkreft så hun måtte ha litt assistanse for å få av seg vårkappa si. Hun syns ikke tiden var noe å skryte av. You've got to go with the times, but... Hennes far hadde drevet The George under THE WAR. Det var tider! med eleganse, krystallglass og service en overklasse verdi. The times they are a-changing. Sa Laura mens hun spiste tekake og drakk en stor kopp te.

Gratulere med dagen - alle damer som liker å gå på pub!

NB! Stor takk til han som sørga for musikken :-)

01.03.2007

Endelig sannhet

Wikipedia har lenge vært en veldig nyttig og pålitelig kilde til bruk ved akutte kunnskapsbehov. Nå tror jeg imidlertid jeg kommer til bytte til den nye konkurrenten Conservapedia. Den har i motsetning til den kommunistbefengte Wikipedia, ikke noen som helst slagside. Over hodet ikke. Conservapedia lar seg ikke lure til å tro på forskning, som vi jo alle vet er grusomt venstrevridd. Conservapedia er altså overhodet ikke befengt med noen som helst politiske motiv!!!! Er ikke det fantastisk dere - endelig et pålitelig nøytralt kunnskapsbase som vi sikkert får mye mye bruk for. Her er ett eksempel på en helt objektiv og ikke-biased opplysning fra Conservapedia:

Most scientists believe that dinosaurs lived from 230 million until 65 million years ago and that they are all currently extinct (except for birds, which many scientists consider to be descended from early therapod dinosaurs). They claim the fossil evidence supports their beliefs. However, there are a number of lines of evidence that point to dinosaurs and man coexisting. For example, trained scientists have reported seeing a live dinosaur. A thousand people reported seeing a dinosaur-like monster in two sightings around Sayram Lake in Xinjiang according to the Chinese publication, China Today.


Nå ble dere imponert tenker jeg. Jeg vil absolutt anbefale at dere drar ut i verden og imponerer med den nye kunnskapen fra dette fantastiske oppslagsverket. Og dersom noen ler av dere er det helt sikkert fordi de er venstrevridde ekstremkommunister.
Gudd løkk.