01.11.2006

Årsmøte - bak glemselens burka

Her sitter man under to tepper og fyrer på ovnen, alt mens katten gir katten. Det har vært gjort flere forsøk på å lage et referat fra høstens årsmøte i Kloke Koners klubb av 1995,6 eller 7. Men det er så rart med det - hukommelsen er ikke som den har vært Like fullt må en hardt arbeidende kulturarbeider gjøre sin plikt. Huset har vært stille og forlatt en hel uke nå. Tilbake på slagmarken ligger etterlatenskaper etter de ni muser. Forrige årsmøtes etterlate eiendeler ble riktignok tatt med dagen derpå, men stadig glemmer kvinner TING! Er det ikke rart? Lipgloss - where have you gone? Paraply? Ringen? Ja - pysjamas og parykk, samme hva så kan det glemmes. På samme måte som de ni kloke muser glemmer løfte om aldri mer å feste til lyse morgen, aldri mer føle seg forpliktet til å tømme barskap og vinkartonger. Glemt er det faktum at man ikke er tjue lenger og klarer seg med fire timers søvn. De kloke konene hadde mye til felles med denne luringen dagen derpå:
Adblock


De ni kloke koner blir nok ikke særlig klokere. Men neste gang... neste gang skal det ikke drikkes eller spises over evne. Neste gang skal man klare å bevege seg fra ni muser til Storås, til fots på egen fot og ikke hensovne i cafemusenes varme favn. Neste gang skal omgivelsene forskånes og de kloke konerne drar til fjells.

Idioti
Veldig så fort man blir vant til vold, drap og terror. Hverdagslige massedrap i Irak og Gaza lager ikke de store avisoverskrifter lenger. Helt til den store nyheten kom: Sadam dømdt til døden ved henging. Hurra. For Bush er det en stor dag. For kurderne er det en seiersdag. For Sadam sannsynligvis en mindre heldig dag. Hurra. En mann skal henges og rettferdigheten har seiret.. Hvem skal henges neste gang? Bush som med sine kumpaner i UK og 'det nye Europa' har sørge for at flere irakere dør hver dag nå enn det gjorde under Sadams storhetstid? Heng ham, ikke vent til jeg kommer. He is dead but he won't lie down.
Trippelmoralen florerer. Eller kanskje vi like godt kan kalle det umoral. Nå har Norge sendt soldater ned til Libanon for å hjelpe til med å stoppe Hizbollas våpenleveranser. Izzzrael dreper sivile, kvinner, barn - det er deres måte å stoppe våpenleveransen til palestinerne i Gaza. Men hvem stopper våpenleveransene til Israel? På Rema selges Jaffa-frukt. kanskje en ide å kjøpe alle, putte dem i en kanon og pælme dem over grensa til det lovede land? Drukne Israel i appelsinsaft lissom?
Mens dette blodbadet foregår i virkelighetens utkant skriver Adressa.no om viktige saker i sin utenriksavdeling.

Ingen kommentarer: