10.10.2005

Naturlover

Naturlover er absolutte, uten unntak og gjelder overalt. Men iflg wikipedia hadde de logisk sett ikke trengt å gjelde.
Det var godt å vite. For vi har mange naturlover som altså logisk sett ikke trenger å gjelde. Noen tror at "markedskreftene" er en naturlov. Men det er ut til at det er en naturlov at naturkatastrofer alltid rammer de fattigste verst. Det er i alle fall en naturlov dersom en også regner statistiske lover til naturlovene. Aldri rammer de mest katastrofale jordskjelv, flommer og orkaner midt i pelskledde avenyer eller juvelerte konferanserom i Wall Street eller Bygdøy Allè. Guatemala, Kashmir, Sri Lanka. Det er langt borte det. Sudan, Niger, sørlige Afrika... lenger og lenger unna. Man skal ikke kødde med naturlover. Men altså: Det er logisk sett ingen grunn til at de skal gjelde!
Mellom 150 og 250 millioner kroner (150.000.000 - 250.000.000) bruker norske kvinner og menn på plastisk kirurgi. Hvor mye brukes på Viagra, vitaminer, grønn og grå te, vidunderkurer mot håravfall, barbersaker for mus, pus og andre pelsdotter? Begravelse av husdyr?
Hvor mye brukes på å produsere lekene som ligger i Donald hver uke? Hva koster forskning på og fremstilling av hårpleieprodukter for bad hair days, styling for programledere på tv2, sminke for 14-åringer, flaskeåpnere med lyd,osvosvosvosv.
Postgiro 10 er i bruk. Har du ikke råd? Sikker på det? Kanskje på tide å kødde med naturlovene. Bare det ikke går som da Ole Brumm brøt tyngdeloven. 2-300 år, sa Tussi med sin triste stemme, må han være stengt inne som straff for å prøve å fly. Minst.

Ingen kommentarer: