08.01.2006

Charles Cunningham Boycott

Lite visste nok Charles Cunningham Boycott at hans navn skulle bli så populært i Norge, mer enn hundre år etter hans død. Den optimistiske briten var satt til å piske de irske leilendingene og slavearbeiderne i Co Mayo til betale leie og arbeide hardt for den protestantiske lorden. Ha - det gjorde de ikke nei, de nekta å betale og å arbeide, britiske militære og protestantene i provinsen måtte redde lordens avlinger sjøl.
Langt fra israelske appelsiner og en offentlig ydmyka Kristin Halvorsen i 2006. Personlig har jeg ikke kjøpt en israelsk appelsin på 30 år. Riktignok snek det seg inn en israelsk tomathøst i kjøleskapet her forleden, men den ble raskt spist uten nytelse for videre transport til kloakksystemet. Cola og Nestle-produkter har heller ikke vært inne i avdelingen de siste ti-åra, bortsett fra da tenåringen i et anfall av pubertet gjorde opprør mot opphavet.. Skikkelig opprør altså.
AP-pampene reagerer mot Kristin Halvorsen som ventet. Der så vi det gamle kjente USA-servile AP som en stund hadde gjemt seg bak unge gutters sjarmerende smil og personstrategier.
Nei Jonas-gutt, utstrålinga di hjelper ikke lenger, der gikk den helten samme vei som alle helter er dømt til å vandre - nedenom og hjem. I mange år boykotta vi også Sør-Afrika, den gangen ble kjøpmannen på hjørne hjemsøkt av demostranter som demonstrativt (hvordan ellers) kasta alle sørafrikanske produkter på gata. Gleden var stor da jeg igjen kunne gå på polet å kjøpe sørafrikansk vin! Hurra for de småstore gleder. Større glede å vite at den massive økonomiske boykotten av apartheid-regimet virka. Den satt er den skulle.
En boykott av Israel kunne hatt samme effekt. Dersom man virkelig ville okkupasjonen av Palestinsk område til livs. Men det vil man jo ikke.

Det var forøvrig 31 varmegrader i Durban i dag.
Mens vi må være her i kuldegradene og tåka og se fram til at regjeringa til allmenn applaus fra dusteforbundet planlegger ordninger slik at vi kan ta oss av gamle foreldre sjøl, så slipper staten den utgifta. Hvem trur du kommer til å føle presset sterkest - kvinner eller menn? Det neste blir vel at noen påstår at kvinner er bedre omsorgspersoner enn menn... hmf...

Ingen kommentarer: