27.05.2006

Overdreven glede

Kvinneavdelingen har i de siste månedene vært plaget av overdreven glede og godt humør. Stabilt. Alle som har vært innom avdelingen vet at for bestyrerinnen er dette en uvanlig opplevelse, på grensen til traumatisk. Så alvorlig tar hun situasjonen at hun har vurdert å ta med hele avdelingen til psykoterapi - men frykten for transference avholdt henne fra å gå så drastisk tilverks.
"Pasienten kan fornærme psykologen og i denne prosessen inntrer det som kalles transference Det innebærer at pasienten reagerer på psykologen som om han er en viktig skikkelse fra pasientens eget liv. Pasienten overfører følelser for noen over på psykologen. Ideen med transference er at pasientens indre problemer med noen fra vedkommendes eget liv rekonstrueres i terapien".


Bestyrerinnen søkte derimot skikkelig medisinsk råd - men verken allergitest eller scanning av hjernen gav negative funn. Altså må hun akseptere det uunngåelige og stå ut med det gode humør til det forsvinner - sannsynligvis utpå høsten en gang.

Adferdsmessige endringer som følge av tilstanden
Latter. På de merkeligste steder. I anledning et besøk på bestyrerinnes Alma Mater gikk veien forbi bestyrerinnens hjemsted i mange år: Moholt studentby.
Og da en strøm studenter strømmet over veien - i suveren forakt for trafikkregler og mulig brutal død i møte med møtende biler - ja da brast bestyrerinnen ut i åpen latter! Akkurat sånn gjorde nemlig hun også - i sine evigunge dager på vei over veien. I virkelig tunge stunder har bestyrerinnen fryktet at anarkisme på norske universiteter var helt død! Så gleden over å oppleve anarkisme på veien var et lite lysglimt. Lite - men skitt og - man lar for øyeblikket tvilen komme anarkismen til gode.

Mer latter . For det var ikke ferdig med det! Nei da, Da Dagblabladet fulgte opp Kvinneavdelingens forrige blogg med et eget oppslag om at Karen Blixen var rasist! ristet hele avdelingen av latter. Og vel så det. Særlig humoristisk var den frenetiske fornekting på Karen Blixen-museet. Haha. Snakk om å drite på draget: selvfølgelig var Blixen rasist - hallo! Har de lest Mitt Afrika eller har de ikke!
Det hjelper lite å si at Karen Blixen tidvis hadde positive beskrivelser av afrikanerne, at de er både snille og trofaste får oss ikke et øyeblikk til å tro at de er hennes likeverdige. Også hunder og hester kan være snille og trofaste.

Apropos hund.
Bestyrerinnen har erfart at hun er en hund. Altså iflg kinesisk astrologi (ikke astronomi: mer om det nedenfor). Dette avførte en rekke lattervekkende øyeblikk - noe som ikke vil overraske noen. Nå kommer snart filmen Mitt liv som hund II. Nr.I var god - denne blir bedre. Den vil blant annet inneholde sterke avsløringer om alt, sett i et hundeperspektiv.

Og det blir verre.
Værmeldinga på nrk har blitt mye morsommere nå når de inkluderer hele verden i sine ettermiddagssendinger. Vi får vite hva været er i Tokyo, Sao Paolo, Johannesburg og Harstad. Forleden fikk vi vite at det var fare for noen regnbyger i Malawi men i resten av regionen var det fint vær. Yepp. Særlig. Tørke er sjempebra i en hungersnødramma region. Har de ansatt folk fra Big Brother eller!??

Nei det er ikke greit
.
Overdreven glede kan ikke tas for alvorlig. Vårt samfunn kan ikke akseptere uhemma gledesutbrudd, det må da være måte på. Særlige tilfeller må hånlig utelukkes fra alle gode selskap - de må for all del ikke tas på alvor, en forsker i godt humør?! En lattersprutende astronom som strutter av entusiasme og glede - hvem i all verden tror på han! Nei Knut Jørgen - slutt å lat som om du syns jobben din er arti, slutt å gled deg over nye oppdagelser og kunnskaper. Først da blir du skikkelig troverdig.

Det får da være grenser! Eller som Georg sa før han ble førstedame: "there ought to be limits to freedom," (Gov. George W. Bush)

Ha en latterlig helg!

Ingen kommentarer: