01.07.2006

Man undres

Dagene kommer og kommer. Den ene tar den andre i halen og biter til. Ikke rart man av og til føler seg gammel. Man tenker at NÅ skal jeg skrive, og så oppdager man at dagen har gått, og så er man plutselig blitt enda en natt eldre, uten at avisene verden over slår det opp som noe særskilt fenomen.

Det er rart det med avisene. Nå er media i medienes søkelys, takket være pungen til Hagen. Eh, jeg mener pengepungen ja, vet ikke om han har noen annen. Og ikke Carl denne gangen men han andre like tjukke sleipingen. Nok om det, det er vel bare et par tusen jobber i noen hundre aviser som forsvinner, ikke mye å skrike opp om. Avisene blir vel like tabloide og like lik hverandre som før, bare enda litt til. Egentlig har media seg sjøl å skylde, hva har skjedd med den kritiske journalisten? Hvor ble hun av? Rektor på videregående?

Avisoverskriftene er så lik hverandre, år etter år, dag etter dag handler om det samme. I Tromsø sitter noen ungdommer som lever overskriftene. De kom fra Gaza til ungdomsfilmseminar i ishavsbyen. Tre dager tok det dem å komme seg ut av sitt eget land, gjennom Israels stramme kontrollsystem. Så, dagen etter at de kom smalt det, terrorstaten Israel lever opp til sitt rykte og skyter kanoner med spurv... eller omvendt. Det enkleste er pistol, eller egentlig er det enkleste atombombe men det blir så mye søl. Kanskje kommer ikke ungdommene fra Gaza som sitter i Tromsø seg heim igjen. Hvis ikke den norske staten hjelper dem med en aldri så lite vennlig hjemsendelse. Kan da umulig være farlig i Gaza nå.

Det var et lite glimt av noe da norske politikere endelig fordømte Israel i klare ordelag, men ord har aldri skutt noen bjørn. Her må handling til, Israel må straffes for sin rolle i ondskapens triangel. Israel må utraderes, Israel må oppløses som selvstendig stat. Israel må innlemmes en Palistinsk stat. Israel må demilitariseres og kastes ut i ørkenen i 30 dager og 30 netter uten klær, mat og tv. De har vel en viss erfaring med det fra før har man hørt. De skryter i hvertfall av det sjøl - det uvalgte folk. Men hva var de utvalgt til???

Og ikke nok med det. Men fotball-vm har nå gått inn i en ny og dødsfarlig fase: finalene. Kampene nå tar aldri slutt, de fortsetter i ekstraomganger, straffespark-konkurranser og så en ekstra nevekamp til slutt. Spytting, ballespark, teaterkunst, ja hva kan de ikke disse gutta.

Like staselige og edle er gutta i den norske forretningsstand. Som oftere og oftere blir tatt med balla ute.
A gå på bordell med kolleger er en bonding-strategi. Når du begynner høyt oppe i næringslivet, må du lære deg å holde på hemmeligheter. Å ha vært på horehus sammen, er god trening.
Ja ja. Og så er det ennå noen som undres over at det er så få kvinner i ledende stillinger i det private næringsliv....... jeg undres om det har en sammenheng med at kvinners rolle i bordeller neppe er særlig ledende?

Når kommer det overskrifter i avisene som kan melde om noe nytt? Må jeg vente til Hushovd vinner Touren? Hele tre uker til?

Ingen kommentarer: