03.09.2006

Løse skruer

Årets første høstdag har gjort sitt beste for å fylle de desperate vannmagasinene til kraftverknissene. Det er fare for vannplaning på kvinneavdelingens plen. Høst er også fårikåltid, noe som sauene i nærområdet har været (sic!). I går stakk tre av dem av fra saueavdelingen lenger oppi gata. I to dager har de vært på fri fot blant biler, gressplener og saftig rhododendron, fråtset i plener, solsikker og ripsbærbusker mellom høyblokker, rekkehus og asfalterte parkeringsplasser. Personlig unte jeg dem den siste friheten før fårikålgryta, og sverger høytidlig at jeg i år ikke skal koke en eneste kål med får.

På den regnvåte dagen har umbracomusklene fått gjennomgå. For de som ikke vet hvor umbracomusklene sitter så ta en tur på Ikea - kjøp et passe stort antall flatpakkede spisestuestoler og sett i gang. Etter kort tid vil de nevne musklene begynne å si fra hvor de er. Der ja. Så nå er avdelingen klar for neste årsmøte i de kloke koners klubb av 1995,96,97 eller hva det når var, med stoler som passer alle kvinnerumper. Dessuten har man 12 ledige umbraconøkler i tilfelle noen trenger det.

Noen burde kanskje ta med seg en umbraconøkkel til de løse skruene i forsvarsdepartementet.
Mens SV for tre år siden protesterte mot løse planer om testing av Israelske ubåter i norsk skjærgård, sitter det samme SV nå i regjering som tillater nettopp det de protesterte mot i 2003. Og hvem er det nå som protesterer? Jo, Kåre Willock! Gode gamle fugleungen Willock, aldri hadde man trudd at han skulle bli en helt hos tidligere rabiate rødstrømper med radikale røtter. Aldri! Men det er noe med enkelte gamle menn. Når de blir gamle nok så blir de til søte, gode og modige. Men hvorfor i huleste er det at menn må bli gamle før de tar til fornuften? Hvorfor kan ikke litt fornuft slippe inn hus dressbrigaden i forsvarsdeptet allerede NÅ - nå mens de har makt? Hvorfor må menn av begge kjønn være blotta for modighet så lenge de har makt, for så når de blir avfeldige og maktesløse virkelig å skinne som perler på fornuftens himmel? Ære være Kåre Willock for hans tapre protester mot vanviddet og dobbelmoralen, men i virkeligheten blir de bokstavelig talt bare et lite fuglepip som forsvinner i kanontordenen.

Synd.

Ingen kommentarer: