17.03.2006

Matter out of place

Enda en fredag og jeg vet ikke hvor det blir av dagene mellom fredagene. Når man etter å ha vært borte fra heimen tre ettermiddager på ei uke er desperat etter å tilbringe en kveld i uforstyrret heimekos, da har man blitt gammel. Som når man tror happy hour er middagskvilen i tv-stolen.. gammel og absolutt ferdig med puberteten.

Man klamrer seg til troen på at så lenge man lærer så lever man i det minste - litt. Men å lære av andres feil for eksempel - det er bare tull. Jeg lærer knapt av mine egne. Den siste uka har forsåvidt budt på mange muligheter for læring. Jeg lærte at man ikke skal legge en saks med plasthåndtak oppå ovnen når man stormfyrer for å holde de ekstreme kuldegradene ute av huset. Eller at den uåpna konvolutten merket "Tollvesenet" ikke har noe i skittentøykurven å gjøre ... etter at forfallsdatoen for bilavgiften har kommet og gått. Eller at kaffen skal puttes i kaffefilteret -og ikke i vannbeholderen. Eller at det ikke er så lett å komme seg til Sandefjord: Widerøe foreslo følgende reiserute: Trondheim, Stavanger, Købehavn, Sandefjord. Det er lenge siden jeg lærte at skitne sokker ikke har noe i fryseboksen å gjøre.

Matter out of place. Det er slike forstyrrende element som minner en om at det virkelige livet er det livet man ikke lever. For å sitere Oscar Wilde etter hukommelsen. Noe som passer godt i dag på St.Patricks dag. Endelig en grunn til å sitere Wilde. Sin tids pønker, glamourartist, utskudd: stjernemateriale. Jeg tør ikke lese Dorian Gray om igjen. Og marerittet er at det bildet man ser av seg selv i speilet når man står opp for tidlig en morgen etter en animert aften med for mye av alt - at det bildet er wie es eigentlich gewesen ist! Luringen Wilde som var for ny for si tid, som fikk som han fortjente - en urokkelig plass blant de største. "People who count their chickens before they are hatched, act very wisely, because chickens run about so absurdly that it is impossible to count them accurately." Særlig med tanke på fugleinfluensaen var dette et lurt tips.

Ingen kommentarer: