01.04.2006

Damned if you do...

Kvinneavdelingen har fått med seg at det har kommet en uautorisert biografi om Barbra Steisand, uten at noen på avdelingen tok bølgen av den grunn. Man har ganske enkelt ikke noe forhold til fru Streisand, hun finnes slett ikke i avdelingens cd-samling. Men hun har da et ansikt man husker, i motsetning til mange av dagens masseproduserte merkemennesker, og iflg Bush har hun WMD, bortsett fra det er hun ganske fjernt fra avdelingens interessesfære. Men det som fanget oppmerksomheten til en samlet avdeling var medias omtale av denne biografien. Omtrent samtlige norske medier, nett, papir eller eteriske medier, bragte samme overraskende ensartede sammendrag fra denne biografien: Barbra har vist en hang til å finne elskere blant makteliten - prinser, presidenter og andre potensfremmende titler sto på Barbras meny, skal man tro disse mediene. Paranoid mannfolketer er kulturavisen Dagbladets konklusjon. Direkte beundringsfull er heller ikke P4 "Kultur":
Avsløringene er svært pikante i den nye boken om Barbra Streisand. En liste så lang som et vondt år ramses opp av tidligere elskere. Elvis og prins Charles er kanskje de to mest oppsiktsvekkende navnene ...Streisand skal også ha prøvd seg på tidligere president Bill Clinton.
Legg merke til "skal ha prøvd seg" på Clinton... implisitt at det var vanskelig å få napp eller? Et google-søk på boka viser at alle norske medier som har lagt merke til biografien uten unntak gjengir nøyaktig samme ting - Barbra Streisands mannfolkhistorier. Oj så spennende og nytenkende norske kulturjournalister er. Også så lite provinsielle da gitt. Og så utrolig vidsynte når det gjelder kvinner og deres seksualitet. Man kan rent ut tro at de ikke syns kvinner skal ha noe sex, enn si elskere. Jeg har vanskelig for se for meg samme latterliggjørende oppslag når biografier om Mick Jagger, Brian Wilson, Elvis eller andre med pikk, offentliggjør herrenes skryteliste. Men sånn er det og sånn har det vært og ...
Rart det der med hvem som har rett til å ha et seksualliv og hvem som bestemmer hvem som har rett til å knulle når og hvor og med hvem eller hva. Før i tida var man redd for nabokjærringene av alle kjønn som sladra hvis man gikk utafor den smale krøttersti på landet. Nu mere er det tilsynelatende ingen normer som hemmer, men forsøk å gjør noe som er litt uventa og vips så kommer litt av hvert til syne. For eksempel: Kommer man overraskende på besøk til et vennepar på ettermiddagstid og det kan høres koselyder fra soverommet som slett ikke kammufleres av høy musikk.. da tenker man vel at dette paret har et veldig bra sexliv - ikke sant? Men enn om du overrasker ei singel venninne på soverommet .. helt alene med motoriserte medier? Stakkar, hun har ikke noe sexliv hun, ettersom hun driver på helt alene. Og så midt på blanke ettermiddagen da! Så Barbra: du er damned if you do and damned if you don't.
Kvinneavdelingen vurderer å publisere bestyrerinnens skryteliste, men man har hatt visse problemer med å sjekke sannhetsgehalten... injurier, er det fali'?

Ingen kommentarer: