16.04.2006

Et glass konjakk

Det er lite i verden som er logisk
Et blikk på påskedagens nyheter er nok til å overbevise oss om det.
Donau flyter ikke stille men flommer over i sør-øst. Folk flykter og ødeleggelsene er store. Det har neppe med klimaendringer og menneskelig overforbruk av kloden å gjøre. Kanskje.
I Afghanistan blir barn drept eller lemlestet av klasebomber plassert ut av den amerikanske --- den allierte--- invasjonen i Afghanistan. Norge har også klasebomber i sitt arsenal. Ja, man må jo vite å beskytte seg, vet aldri når vi får bruk for å forsvare oss med klasebomber. Derfor har vi også investert for fremtida, i våpenproduksjon av ulike typer, også klasebomber. Ja, ikke du og jeg, men Oljefondet investerer våre penger slik. Etisk. For det har blitt et stort problem for Norge dette at det ikke finnes nok etiske investeringsobjekter. Kanskje et tegn på at den internasjonale storkapitalismen ikke er etisk i det hele tatt? Ups, men sånt kan man ikke si i dag. Det var før det.

I Palestina sliter folk med sitt etter at verdenssamfunnet (dvs det som defineres som verden: USA, EU og Norge...) har vedtatt å stille seg på okkupantenes side i en bekreftelse på Israels rett til uhindret å gjennomføre sine rasistiske overgrep mot en type mennesker.
Israel's policy was summed up by Dov Weisglass, an adviser to Ehud Olmert, the Israeli Prime Minister, earlier this year. "The idea is to put the Palestinians on a diet, but not to make them die of hunger," he said.
Feite Palestinerne burde vist bedre enn å bruke sin demokratiske rett til å stemme på dem de ville. HA!

I Norge sitter folk i bilkø på vei ned fra fjellet. stakkar. Det er straffen for å ha feiret en korsfestelse og en oppstandelse i verdens lengste påskefeiring.

Nei, ikke mye er logisk. Da er det like godt å erkjenne det ulogiske ved tilværelsen med å nyte en konjakk og planlegge vårens prosjekter - mens de andre sitter i påskekø. Vel overstått!

Ingen kommentarer: