09.04.2006

Nå begynner det

Det kan ikke ha gått ubemerket hen hos noen av mine lesere. Forhåndsreklamen har gjort oss passe lei, hadde det bare stoppet der! Men nå har vi det gående i måneder framover med en kort pause i fellesferien. Media kommer til å sørge for at vi ikke går glipp av et sekund, vi får aldri fri, vi forfølges morgen middag og kveld. Særlig for oss som er så uheldige å være i Trondheim med monopolmediet Adressa som åndelig hjem for landsdelens "kritiske journalister". Adresseavisen (RBK's menighetsblad), TV-Adressa (RBK-kanalen, utrulig dårlig amatør-tv), Radio-Adressa (RBK-kanalen ispedd dansbandmusikk) og Adressa.no (RBK-nettet, Norges dårligste nettavis). Jammen bra vi har en fri presse og ytringsfrihet i dette landet dere.
Fri presse --- presset er på oss i dette tilfellet. I tillegg har vi presset fra andre regioner, byer og landsbyer; Aftenposten, vg, db, nrk, tv2 og resten av koppelet. Nå står de klare til årets største begivenhet. Og vi drukner i uinteressante og irrelevante opplysninger om lårhøner, menisker, senestrekk og kalvbenthet. Om gress og ugress, kjøp og salg av mennesker og mer og mer penger og kapital. Nei jeg snakker ikke om verken landbruksnytt, økonomi, medisin eller menneskerettigheter - jeg snakker om fotball

Problemet er at jeg liker fotball Det er mye god underholdning i fotball. Ser gjerne fotballkamper også jeg. Men det er ikke interessant lenger det nå, når mediemoguler og hyperkapitalister og primadonnaer i hestehale og menneskehandel blir det viktigste i formidlingen til oss godtroende, enfoldige, lojale fotball-likere. Det er ikke viktigst å spille fotball lenger, men å være flinkest i å handle. Spillere. Fra utlandet. Polske spillere blir den nye trenden. De er billige og trener gjerne 20 timer i døgnet når de er ferdig med de andre jobbene de har. De tar liten plass, kan innkvarteres i garderoben. Når det ikke er sesong, kan de jobbe som snekkere, og i fellesferien kan de hvile ut med jordbærplukking i Lensvika.

Ingen kommentarer: