13.05.2006

La alt håp fare, dere som her trer inn.

Beklager den dystre overskriften, til alle sarte sjeler. Men hva gjør man når naboens tenåringer har alenehjemmefest og slett ikke er alene? Heldigvis er det slutt på finværet så man kan ha dørene lukket, men... sove kan man ikke.

Dyrisk, naturlig og unaturlig mennesker.

Denne bloggen vi ikke inneholde noe håpefullt og vårlig, som antydet ovenfor. Til det er virkeligheten for djevelsk, dyrisk eller rett og slett for menneskelig. En misantrop ville absolutt sette halen på menneskene i stedet for dyrene.

En reise i vinter
Fra skittensvart snø i Oslos gater til blendahvite flater på Ørlandet. I Oslo får man ikke tid til noe, ikke handle, knapt tid til å kikke på mannfolk. Fra det ene til det andre, sovne i støy og våkne i støy. Hvorfor bor folk i Oslo, byen er for stor til å være hyggelig og for liten til å være menneskelig. Og så Brekstad - en by på landet, en landsby. Istedet for fly kjører man bil og tar ferge. Og ferga går når klokka er ni, på en prikk. La gå at veien dit er drøy, la gå at man må stoppe underveis og kjøpe en sterk kaffe på Shell og Motorpsychos siste for å holde seg våken og på veien. Men tenk om de bare hadde hatt Heidi Hauge på benserten - sånn som de hadde før i tida. Eller Terje Tysland. Takket være kraftig rock med lyd større enn bilen så kom man fram til fergeleiet. Og kjente -10 grader med vind i ansiktet og lukta av sjøen og lyden av måker. Og ferga på vei mot kai. Kan bli landsbyromantiker av mindre. Og på Brekstad har man tid for ferga går klokka halv fire og butikkene er åpne. I ett og samme hus kan man kjøpe rosa massasjeolje med vaniljesmak og gå på salgsutstilling hvor regionale kunstnere uten nettverksgjeld selger seg for den som vil ha noe ekstra. Og så går man ut i vinden og må lukke øynene for ikke å bli blendet av lyset over snø og sjø. Slike reiser ut i geografien er helsebot. Men kunne man bo der? Når man har vært der i en dag har man rukket å se alt og ingen ting forandrer seg bortsett fra været?

Sex og dobbeltliv
Adressa.no - erketypen på et tradisjonell konservativ høyreorgan, har også oppdaget ... lovlig sent?... at sex selger. De har utstyrt nettsidene (Norges dårligste avisnettsider) med egen privat sexolog (aaargh). De syntes vel det var mye skrekkelig fortrengte og forglemte sex-problemer i trønderheimen da, ettersom Evas sex-blogg ble etablert. Har det blitt bedre etter det tror du? Ikke vet jeg men følgende sitat fra en Adams innlegg på Evas blogg tyder kanskje på at det har blitt verre med tia:
"Har aldri vært forelsket eller kåt, og håper jeg aldri blir det! Det er nok av andre gode ting i livet. Kvinner er ikke en del av det (heller ikke menn) Jeg skal ALDRI involvere meg i et annet menneske. Kvinner og menn er ikke en del av livet". Evas sex-blogg har mye upløyd mark å pløye.

Ærlig talt
"It is a terrible thing for a man to find out suddenly that all his life he has been speaking nothing but the truth. Can you forgive me?"
Men løgnene blomstrer. La de tusen løgner blomstre.. var det ikke det han sa i sin lille røde, Mao?

...og mens lydnivået på naboens veranda stiger til uovertreffelige høyder.... fører Virgil nabolaget ned til helvetes dypder...

"Through me the way into the suffering city,
Through me the way to the eternal pain,
Through me the way that runs among the lost.
Justice urged on my high artificer;
My maker was divine authority,
The highest wisdom, and the primal love.
Before me nothing but eternal things were made,
And I endure eternally.
Abandon every hope, ye who enter here."



med disse lystige linjer tar kvinneavdelingen sommerferie, sannsynligvis.

Ingen kommentarer: