21.09.2006

Travell

Det var da pokker så vanskelig å finne tid til alt! Hvor ble det av de rolige høstdagene?
I morgen er det allerede Rosh Hashana! Jo, da. Det jødiske nyttår er her - endelig. I morgen er det år 5767! Kvinneavdelingen har fått melding om det fra sine jødiske kontakter. Ikke ante man at de lå så lange foran. Av og til har man tenkt at det tvert i mot befinner seg litt etter. Late starters liksom. Men skitt det samma: God Rosh Hashana. Her på avdelingen unner vi alle en fest - det står ikke på det.

Vi unner også våre palestinske kontaker et godt nytt år. I Gaza by spesielt, ønsker vi Hassan godt nytt år. Om han ennå lever. Det hadde vært fint om han kunne besøke sine slektninger på andre siden av muren. Det hadde vært fint.

Vi unner også våre Libanesiske kontaker et godt nytt år. Måtte det vare lenge. Kanskje de bør tenke på å flytte Libanon? Hadde enda Israel brukt Norske klasebomber! Da hadde de i alle fall blitt testa, nå om ikke før. Hvorfor? Tja, Stortinget har jo pålagt regjeringen å arbeide for et internasjonalt forbud mot slike våpen,og da må de jo teste hva de skal forby. sånn at de vet det altså og ikke tar feil og forbyr en håndgranat istedet. Eller en virusbombe.
At et av landets flotteste og mest tilgjengelige fjellområder er langt på vei stengt for allmennheten på grunn av faren for blindgjengere, det får så være.

Lett er ikke verden å forstå, men som jordmora sa: Hvem fan har sagt at det skal være lett.

Det er med bange anelser bestyrerinnen i morgen setter seg på et fly. Hun skal i alle fall huske å ikke skrive noe på lappen hun pakker tyggegummien inn i. Israel bør tas for eksempel.

Ingen kommentarer: