20.02.2007

Ung igjen?

Kvinneavdelingen har i de siste dagene vært forsterket med to underbestyrerinner i kategorien snart voksen/allerede gammel - altså 16-17 års alderen. I tillegg til den etterhvert faste underbestyrerinnen som har tatt bolig i herreavdelingen. Enkelte dager har man priset seg lykkelig for at ikke alle fem starter dagen samtidig - små bad egner seg ikke for store oppgaver. I sær ikke når det er fire kvinner og en stakkars mann som skal bruke samme bad. Alle vet jo at menn ikke kan å bruke et bad. De tror det er til for å 1) gå på do 2) ta en rask dusj og tørke kroppen fortest mulig 3) barbere bort nattens skjeggvekst. O du salige hvor lite de vet om hva et baderom skal brukes til!!!

Tiden med de unge voksne har vært en smertefull påminning om hvor dårlig man etterhvert blir til å takle stress. I fire dager har pausene mellom de ulike aktivitetene de unge damene skulle delta på, vært minimale. Fem minutter for å legge ny sminke, fem minutter for å skifte fra ute-med-venner til middag-med-bestefar antrekk. Fem minutter for å lage en bursdags-sang til onkel, eller en rørende takk-for-oss-sang til bestyrerinnen. Phu, men blir de slitne? Nei, ka du vill hænn, sliten nei? Bort med gitaren, fram med støvlene, på med vottene... ut igjen og borte var de. Ut på ski, ut på byn, ut å spise, ut å se på .. ting. Ikke noe om hvor slitne de er, ikke noe ytret behov for en liten middagskvil, knapt nok behov for te og brødskive!

Å de jentene er så nydelige! Og jeg er så heldig som har ungdommer som kommer innom og minner meg på at - livet, det er til for å leves! Uansett alder.

Ingen kommentarer: