26.03.2007

I den litt stille uken

Kvinneavdelingen har begynt nedtellingen til den skikkelig stille uken. Mens huset står på hodet i frustrasjon over manglende omsorg sitter bestyrerinnen i fredelig kontemplasjon med en ukes oppsamlet aviser og tidsskrift. Og hvilken samling godbiter som serveres med trykksverte og pixler. En sann nytelse for en som elsker ord og språk - og ordspråk.

"Alle kors har en hake, også tankekorset".. sitatet finnes i et forgangent nr av Klassekampen i en tankevekkende artikkel om Ol i 1936. Artikkelforfatteren minner om at mens enkelte krefter i USA ønsket boykott av OL på grunn av Hitlers noget undertrykkende politikk ovenfor jødene, ja så var det ganske få amerikanske idrettsforbund som tillot svarte utøvere å kjempe sammen med hvite.

Women who seek to be equal to men lack ambition.
Den pågående hetsen mot potensielle kvinnelige ledere i norske bedrifter og organisasjoner har bidratt med mange morsomme kors med haker. Fra påstander om at kvinner ikke har noe i styreverv å gjøre fordi de mangler erfaring fra styreverv er en av de bedre. Alle menn er som vi vet født med den erfaringen.

Like god er alfa-hannen Aarebrots påstand om at kvinner ikke kan være ledere i bedrifter der det ikke er kvinner 'på gølvet'. Neivisst, ut med flertallet av menn i sykehusstyrer, barnehage- og skolestyrer. "Kvinner vil ikke ta drittjobbene" sier Aarebrot, og dermed kan de heller ikke kreve lederjobber. Hm nei, ingen kvinner vil ha drittjobber. Det er ikke drittjobb kvinner gjør på syke- og pleiehjem med tunge løft, bleieskift på voksne mennesker, mating av gamle og syke som spytter og slår. Kremjobb det, med smittefarlig avfall, blod og gørr. Smusstillegg får de selvfølgelig ikke ettersom jobben er så kjempegodt betalt, i motsetning til sveiserne i Aker som smusses ned til hundre kroner mer i timen, pluss smusstillegg. På samme måte som stuepikene på de fine hotellene mesker seg i spy, sæd, piss og dritfulle gjester de må være høflige mot, selvfølgelig kjempegodt betalte kremjobber det. Men som de syterne kvinner er så hører vi stadig at de klager over vondt i skuldre og rygg, pysene. Skulle prøvd å være sveiser i Aker de.


Fram for det opplyste manneveldet. Av kjærlighet til folket på gølvet.

Ingen kommentarer: