08.03.2007

London's burning


4.-8.mars - innskutt vår
Det er til å få magesår av, å komme fra grønne plener, påskeliljer, krokus og magnolia i knopp, til en meter snø i hagen, sørpe og søle, støvletter og votter. Jeg syns været skulle vært mer rettferdig fordelt jeg, akkurat som andre goder.
Hva er det forresten med disse britene, hvorfor er de så hjertegode og høflige selv om de overstrømmes av turister som stimer inn i gatene deres, som glemmer å gå av bussen før den kjører inn i garasjen, som må telle alle mynter fire ganger og like vel ikke klarer å finne det korrekte beløpet. I løpet av en dag i London ble jeg spurt fire ganger om jeg trengte hjelp. Are you lost? Om man er lost eller found, hjelp får man i London. Hvor ofte skjer det at noen i Oslo spør en om man trenger hjelp til å finne noe? Hvor ofte hører man 'sorry' eller 'unnskyld' når man kolliderer med noen i gater og butikker? London's burning, definitivt. Og dessuten: det er fremdeles salg på sko i London....



Victoria.
Britiske puber er i ferd med å forberede sunnhetens tyranni. Røyeforbudet selvsagt. Stakkars den gamle damen som satt i ørelappstolen i hjørnet på puben The George i Colchester i Essex. Hun sov, med langt grått hår rundt ansiktet, rynkete som en sviske. Kanskje våknet hun av røyksuget, for plutselig åpnet hun øynene, tok fram sigarettene og lente seg tilfreds framover i stolen med sin tente sigarett. Og Laura, også hun gammel og rynkete og nettopp operert for brystkreft så hun måtte ha litt assistanse for å få av seg vårkappa si. Hun syns ikke tiden var noe å skryte av. You've got to go with the times, but... Hennes far hadde drevet The George under THE WAR. Det var tider! med eleganse, krystallglass og service en overklasse verdi. The times they are a-changing. Sa Laura mens hun spiste tekake og drakk en stor kopp te.

Gratulere med dagen - alle damer som liker å gå på pub!

NB! Stor takk til han som sørga for musikken :-)

Ingen kommentarer: