01.02.2006

oppfølger I

Jeg lurer på en ting. Disse avisene i hytt og pineland som publiserer det de kaller Muhammed-bilder.. er de sikre på at det virkelig ER Muhammed på disse bildene? De hadde vel fotoforbud i moskeene allerede dengang? Hmmm. Forbrukerrådet bør se på saken - er det falsk reklame? Betaler vi for et produkt vi ikke får når vi kjøper disse 'portrettene'? Avis- og magasinpimpene har ikke bare hue under arma, det er nok verre enn som så.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ærlig talt, selvfølgelig ER det Muhammed som avbildes. Ellers hadde vel ikke de retttroende gått av skaftet. Hallo?!

Life Of Brian gikk forresten på NRK2 i kveld. Det var et herlig gjensyn med en herlig film! Selv om den egentlig burde vært forbudt?

Hilsen Anonym Mus

Kvinneavdelingen sa...

Hallo fr. Mus. Jeg kan berolige deg - de rettroende SER ikke på bildene, det har de jo ikke lov til. De bare lukker øynene når de kommer forbi aviskioskene. Derfor har det også vært ekstra mange pågåelser i sentrale strøk i det siste. Så vi vet ikke - kanskje er det Abdullah Bin Hassaninin som er avbildet - luringen?
Og Life of Brian VAR faktisk forbudt i Norge da den kom på -70tallet, så det er jo ikke lengre siden. Var det -79 tro? Hadde det vært opp til Magazinets redaktør og leser ville den vært forbudt ennå.

Anonym sa...

Og hvis det hadde vært opp til deg? Jeg mener - er det forskjell på å gjøre kristne og muslimer forbannet?

Kvinneavdelingen sa...

Muslimer - selvfølgelig. Trudde jeg hadde sagt set klart og tydelig. De få men skadelige kristne som driver væpna kamp mot sekularisering er foreløpig - men kanskje bare foreløpig - uorganisert og skyter helst på kvinner som tar abort.
Det handler om KLOKSKAP. Ønsker man å skape debatt og endring - vel å merke hvis det er det man ønsker - var vel dette den verst tenkelige måten å gjøre det på. Men ettersom ingen mistenker avisnene det her er tale om for å ønske tilnærming mellom folkegrupper, så er det vel ikke mye klokskap å vente fra den kanten. Jeg er ikke tilhenger av en ytringsfrihet som brukes til å undertrykke, henge ut, fornærme. Det er heller ikke hensikten med den 'nye' loven om ytringsfrihet som kom for noen år siden. (Jfr. utredningskommisjonens (http://odin.dep.no/jd/norsk/dok/andre_dok/nou/012005-020029/hov001-bn.html#2)
leder Francis Sejersted)

Anonym sa...

Jeg tolker din tese om klokskap slik at om gatene hadde vært fulle av kristne fundamentalister, så hadde det vært *klokt* å ikke lage en film som Life of Brian, og det hadde vært klokt ikke og snakke for høyt om "fri abort" osv.

Det er heller ikke lenger slik at det kun er ekstreme og marginale medier som har trykket bildene, både Le Monde og BBC har nå gjort det samme. Og jeg tror ikke på at de gjorde dette kun for å terge på seg muslimers vrede. Jeg tror de gjorde det fordi de ønsker å demonstrere at det er en demokratisk rett å fleipe med religion.

Det er muligens andre temaer som hadde vært bedre egna til å reise debatt enn å trykke disse teite bildene, som f. eks. islams kvinnesyn, men Theo Van Gogh hadde ikke hellet med seg han heller. Heller ikke Salman Rushdie.

Men hey, hva vet vel jeg. Jeg er jo bare en anonym mouse.

Kvinneavdelingen sa...

Jeg vet jo ikke hva du vet.. og det er ditt eget valg å være en 'liten anonym mus...' det er jo ytringsfrihet...
Dersom du blir provosert av at jeg ikke er enig med deg kan du jo svitsje over til blåbloggerne på dagbladet sider...

Anonym sa...

joa, det er sikkert en demokratisk rett å fleipe med religion!
en rett MY ASS!
jeg har lært at det er en plikt å oppføre seg godt, og å vise folkskikk. og det er jeg ganske sikker på at de mente de som kjempa fram ytringsfriheten i dette landet også. men nå sitter vi i velferden vår og er så velfødd på dårlige argumenter at det plutselig er en rett å tråkke andre på tærne - å fornærme andre og deres tro. og så påstå at denne dårlige oppførselen har med ytringsfrihet å gjøre! blah!

life of brian kom i 1979, ja.
og det ble et helvetes bråk, kristentullingene mente det var harselas med en jesus kristus (!). brian... jesus christ... john cleese... j.c. og j.c. --- tilfeldig? neppe!
og fremdeles er det noen tullinger som mener at den ikke bør vises. de tullingene som trykket muhammed-karikaturene, faktisk. SÅ hårsåre når det kommer til deres egen tro, men helt hitler til å forstå at også andre har følelser.
the lowest of the low.

Anonym sa...

http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/02/06/456924.html