06.04.2006

Journalister, sex, vold og judas.

Kvinneavdelingen har vært fylt av latter og kvinneglam i de siste dagene (i tillegg til lommetørklær, Godfathers, hosting og nysing). Ikke nok med at man har moret seg dronninglig over heksen Anne Kath Herlands bok, hesblesende lest av forfatteren selv. Ikke nok med at man har vært pleiet av omsorgsfulle menn (har jeg ikke sagt det før: menn er de fødte omsorgspersoner). Nei da, man har hørt og lest nyheter døgnet rundt! Å de journalistene - de kan jammen få sagt det.

Katastrofeoppslag om SAS-streiken
Kremt: hva sa jeg! Skremmende - det må være kvinnelig intuisjon.
Streiken har fått bestyrerinnen til å tenke på Tena Lady flere ganger. Intervju med uskyldige ofre rammet midt i planetet: snufs, jeg var på vei til California... hulk, jeg skulle til Quatar... hikst, jeg hadde billett til Bankok... stakkars. Påskeferien er ødelagt, vi må bli heime... stakkars. Men inspirert av heksen Herland: KA FARSKEN har dere i Quatar, Kualalumpur og California å gjøre da!? Kan der ikke holde dere heime og vaske huset, ryddet i garasjen, måke snøen av plena, koke sjokolade til barna? Er det nødvendig å brife med eksotiske reisemål bare fordi det er et kamera i nærheten? Og HALLO - hadde dere lest bloggen min ville dere visst at det ble streik - ikke sant! Teitinger!

Overvekt
Teitingene finnes i overmål blant arten sjonalister (ny rettskrivingsregel kommer snart). Her i Trøndelag var vi i 1886.. nei 1986 var det vel, ekstra velsignet med nedbør som kom fra Tsjernobyl. Midt-Nytt er NRK's lokalprogram. Her kunne de fortelle om en mann - en same - som i årene etter eksplosjonen hadde 800 gram radioaktivt materiale pr kilo kroppsvekt! Nu mere hadde det kommet ned i skarve 260 gram radioaktivitet pr kilo. Kroppsvekt. Ja, becqerell er ikke lett verken å skrive eller å uttale så hvorfor ikke - si gram å la det gå. skitt det samma - vondt gjorde det sikkert.

Judas
Mest morsomt, nei forresten, mest skadefryd hadde man av dagbladjournalisten som skrev skup-artikkelen om det "sensasjonelle" Judasevangeliet. Jepp, hun hadde sjekka kildene ja, skrevet rett av om du spør meg, og gått glipp av det virkelige skupet.

For det første. Det dreier seg om en kopi i beste fall, et palimpsest kanskje - ikke det originale Judasskriptet fra ca år 150. (Ikke i noe tilfelle kan den altså være skrevet av kammerat Judas I.) Men det er ikke interessant. Det flommet over med slike skripter den tida, det er funnet mange, men tenk på alle som aldri vil bli funnet? Helt sikker mer enn nok til at Bibelen kunn blitt større enn Encyclopædia Britannica. Minst.
Judasevangeliets spesielle poeng er heller ikke at judas ikke forrådte jesus, hvilken han gjorde og fikk betalt for det. Det interessante er hva som ville skjedd dersom han ikke hadde gjort det. For en kontrafaktisk historie som ligger der! Det skupet fikk ikke sjonalisten med seg.
Ei heller juvelen i krona: Dette er en historie med sex, vold, penger og makt som DAGBLADET ikke fikk med seg. Merkelig.
Jo da, det er altså slik at .. det er en veldig lang historie som er nøsta opp flere steder på nettet. For en god oversikt anbefales denne. Bla nedover på sida så til du kommer til dette:
HISTORY OF THE MANUSCRIPT
Egyptian jeweller Hanna received a stone box from a man who thought he'd come across something big. What he found was unbelievably huge: inside that box was the Gospel of Judas. Hanna hunted around for possible buyers, quite aware of its value, demanding US$3 million for it. Finally, Geneva-based Greek dealer Nikolas Koutoulakis sent his girlfriend Mia (or was it Effy?) to scope out the situation. Working behind her lover's back, she struck a private deal with Hanna, but too late. The Sneaky Greeky was leagues ahead of his two-timing wench of a girl, and robbed Hanna's home of all manuscripts including the pages of Judas's glory.

Og slik fortsetter det. Rike kvinner, amerikanere og kriminelle antikk-handlere, drapstrusler og millioner av dollar, mer trusler, pr-stunt og tilslutt National Geographics veldige maskineri som vasker det rent som snø. Og jammen om ikke den velkjente velgjøreren den veldige Martin Schøyen opp i dette eventyret også. Hm. Kanskje sjonalisten skulle forsøkt å skrive noe selv i stedet for å kopiere pressemeldinger?

Og bestyrerinnen benekter på det sterkeste ethvert slektskap med den impliserte juveleren.

Ingen kommentarer: